Няма бедстващи хора в община Радомир, съобщи градоначалникът

Няма бедстващи хора в община Радомир, съобщи градоначалникът

Кметът на Радомир Кирил Стоев още в ранните часове в неделя е свикал заседание на общинския кризисен щаб във връзка със зимната обстановка, съобщи той в страницата си във Фейсбук.

„От първостепенна важност е възстановяване на електрозахранването по населените места. В постоянна комуникация съм с кметовете на населените места и всички аварийни екипи, които работят за отстраняване на проблемите. След близо 12 часа интензивен снеговалеж в Радомир и повече от 30 см снежна покривка с тежък мокър сняг, правим всичко необходимо, за да осигурим проходимостта в града и населените места в общината. Към този час аварийните екипи работят за отстраняване на проблемите с водоподаването и електроподаването. Продължава работа за почистване на снега, пътищата са проходими при зимни условия, отстраняват се паднали дървета. Призовавам всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях. Снегопочистващите машини са обработили трасетата на основните улици, продължава работа в кварталите и махалите. Възстановено е електроподаването на Долни Раковец, Дрен, Стефаново, Кондофрей, Чуковец, Гълъбник, Извор, Бобораци, Долна Диканя, Горна Диканя, Поцърненци, Николаево, Червена могила и Друган. Работи се по отстраняване на авариите в останалите населени места и поетапното им пускане. По информация на ВиК, към този час все още няма вода в Пчелински квартал, кв. Върба, кв. 121, Гарата и Автогарата, с. Борнарево, с. Николаево. Към 10:30ч. е възобновена работата на помпената станция и се изчаква да се възстанови нивото на резервоара, за да бъде възобновено водоподаването. Има авария на довеждащия водопровод от Друган, екипите пътуват към мястото. По информация на РСПБЗН – Радомир, са получени 6 сигнала за паднали дървета, всички са отстранени и обработени. Няма сигнали за бедстващи хора“ коментира в последния ден на миналата седмица Стоев. Той поясни, че на домакинства, ползващи ел.енергия за отопление, са били осигурени печки на твърдо гориво, за да не мръзнат до възстановяване на ел.захранването.

В момента обстановката в общината е нормализирана. Всички села са проходими и основната пътна мрежа е разчистена. Помнените станции вече работят нормално.