Ученици от ОУ „Св. Ив. Рилски” питат строителите кога ще е готова новата им сграда

Ученици от ОУ „Св. Ив. Рилски” питат строителите кога ще е готова новата им сграда

Новата сграда на ОУ „Св.Иван Рилски“ е строежът, който не само възпитаниците и персоналът на учебното заведение, а и всички перничани следят с голямо очакване и с въпроса – нетърпение – кога ще приключи той ?

Затова и срещата със собственика на фирмата-изпълнител – Владимир Гюнелиев предизвика толкова вълнение за членовете на Ученическия съвет в школото. Гостът също се вълнуваше от това дали ще може да представи технологията на строителството на една сграда по интересен и разбираем за учениците начин.

Водещата срещата – Евгения от 5 „д“ клас го накара да се върне отначало. Така участинците в срещата рабзраха, че Владимир Гюнелиев идва от Златоград, където е завършил средното си образование. Връщайки се към своите ученически години, той сподели своите тогавашни мечти и тревоги в търесенето на себе си, на верния път и на посоката на личностно развитие. Така учениците разбраха, че Гюнелиев е бил насочен към професията си от своите учители, които с грижа и с професионализъм са видели неговия потенциал в точните науки. Днес Владимир Гюнелиев – само на 35 години, вече ръководи успешен бизнес, има зад гърба си реализирани проекти, с които се гордее, глава е на задружно семейство и е баща на две деца. Учениците го затрупаха с въпроси относно изграждането на новата сграда и така разбраха кои са били трудностите и непредвидените обстоятелства, с които е трябвало да се справят. Въпреки тях, сградата, за която Владимир Гюнелиев каза, че може да бъде обявена за най-добрата училищна сграда в страната, ще бъде изградена за само една година. Първата копка по изгражденето й беше направена от кмета на община Перник Станислав Владимиров на 18.10.2022г., а цялостното завършване ще бъде факт до края на 2023 година.

Гостът даде на учениците своите съвети и насоки, като сподели, че зад неговия успех стои убеждението му, че е важно през каквото и да минаваш – да не се отказваш. Това за него е ключът към реализирането на всяка мечта. Като свой най-ценен и най-значим капитал той определи хората във фирмата си, повечето от които са с него от създаването й. Като основа на добрия резултат за всяка работа гостът определи умението да комуникираш – правилото, че трябва да говориш с екипа си, с партньорите си, с всички, с които работиш. Добрата комуникация определя и добрия резултат накрая.

Срещата завърши с осигурената възможност членовете на Ученическия съвет да бъдат първите ученици, които да видят плувния басейн в новата сграда. Това, естествено, предизвика много емоции и незабравими преживявания.