„Български пощи“ стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Български пощи“ стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“

И тази година „Български пощи“ отново стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Условията за участие в него са да бъде правилно изписан адресът на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма, отговарящи на условията, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него.

С цел защита на личните данни на всеки един от участниците в конкурса, трябва в съдържанието на самото писмо да НЕ се изписва адреса на подателя. Адресът да се посочи единствено на плика. Той ще бъде необходим на организатора на конкурса за  осъществяване на обратна връзка и получаване на подаръци от спечелилите деца.

В съдържанието на писмото, с което ще се участва в конкурса, е необходимо да се посочат само двете имена на участника.

Отличените писма, (без пликовете с адреса на подателите), след приключване на конкурса, ще бъдат предадени за постоянно съхранение на Държавна агенция „Архиви“.

Участващите в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ писма (с рисунки, стихове, апликации и други) стават притежание на организатора на конкурса – „Български пощи“, които могат да ги използват  по избран от тях подходящ начин.

Крайният срок за изпращане на писмата е 18 декември 2023 година.

Няма ограничения за това как ще изглеждат детските писма. Дали ще са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади остава лично решение на децата.