Днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили от км 30 до км 47 на АМ „Хемус“

Днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили от км 30 до км 47 на АМ „Хемус“

В неделя – 19 ноември, от 14 ч. до 20 ч., в посока София, се ограничава движението на товарни автомобили над 12 т от км 30 до км 47 на АМ „Хемус“. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“ при км 30 на АМ „Хемус“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ и отново се включва на АМ „Хемус“.

  Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунел „Топли дол“ през почивните дни, когато много хора пътуват.

 Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.