Четири бързи производства са започнати от служители на Първо и Второ РУ в Перник

Четири бързи производства са започнати от служители на Първо и Второ РУ в Перник

Около 21, 00 ч., в района на Автогара – Перник бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 52-годишен радомирец. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за амфетамин. Дал е кръвна проба за химичен анализ е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

 Амфетамин и марихуана са иззети при акции на служители от Първо и Второ РУ. Около 20, 15 ч., на ул. „Кракра“ в областния център били проверени трима мъже на 27, 24, и 33-годишна възраст. При направения личен обиск, у двама от тях са открити и иззети бяло прахообразно вещество и зелена суха листна маса, реагирали на амфетамин и марихуана при направените полеви наркотестове. Задържани са за до 24 ч. и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 36-годишен е задържан от служители на Второ РУ за притежаване на амфетамин, открит в жилището му. Действията са извършени в условията на специализирана полицейска операция. Мъжът е познат на органите на реда и е задържан за до 24 ч.

31-годишен е задържан за домашно насилие. Сигнал за извършен побой и изхвърляне на домашно имущество от страна на мъжа е подаден от  26-годишната му съпруга. По нейни данни мъжът й нанесъл удари в областта на лицето. Прегледана е в болнично заведение и е установен оток в резултат на ударите. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.