Денков е уволнил зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев

Денков е уволнил зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев

Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев разследване за проявените случаи на полицейско насилие, заяви министър-председателят.

Премиерът акад. Николай Денков е уволнил зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това заяви министър-председателят на извънреден брифинг.

„Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев разследване за проявените случаи на полицейско насилие“, допълни той по повод протестите в София в четвъртък вечер.

„Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Има грешки от страна на МВР. Но не може да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани. Изпратих вече писмо до централата на УЕФА и Етичната комисия. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев“, съобщи премиерът.

„Ще обсъдя оставката на вътрешния министър Калин Стоянов първо с вицепремиера Мария Габриел, която сега е в чужбина“, уточни Денков.

Той съобщи, че няма забележки към спортния министър Димитър Илиев, чиято оставка също бе поискана.

„Към Калин Стоянов виждам неадекватна оценка на обстановката. Той ме уверяваше, че не очаква провокации“, уточни Денков.