ФК “Миньор“подкрепи 16-годишния Илиян, станал жертва на тормоз

ФК “Миньор“подкрепи 16-годишния Илиян, станал жертва на тормоз

Футболен клуб Миньор (Перник) подкрепи 16-годишния Илиян, станал жертва на тормоз, съобщиха от третодивизионния отбор. Младежът е посетил тренировка на „жълто-черните“ и се е запознал с играчите от състава.

На терена момчето е показало умения, като с добре насочени удари е успяло да реализира няколко дузпи на влезлия в ролята на вратар треньор Виктор Райчев.

Видеоклипът с насилие над десетокласника от Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“, който е със специални потребности, предизвика остра реакция сред обществеността в Перник. От ФК Миньор също се обявиха против несправедливостта и тормоза. От отбора са направили подаръци на момчето, сред които и мачова фланелка от серията „От баща, на син…“.

Илиян е обещал заедно с баща си да подкрепи тима в предстоящото домакинство срещу Балкан (Ботевград) в събота. Срещата е с начало 14:00 часа.

Припомняме, че кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с момчето и баща му, както и с ръководството на училището, засвидетелствайки институционалната си подкрепа към младежа.