Хор „Родна песен” с нов диригент

Хор „Родна песен” с нов диригент

Евелина Цитини е новият диригент на хор „Родна песен” към ЦПЛР- ОДК Перник . Досегашният диригент Димитър Констанцалиев се оттегли от поста и продължи своята работа в столицата. Новият диригент вече започна работа с младите хористи.
„Това са едни прекрасни деца, но очакваме да се присъединят към нас още. В момента тече усилена кампания за набиране на нови хористи. Ще се приемат кандидати от 5 до 15 годишна възраст”, каза новият диригент на хора.
Формацията подготвя нов репертоар, който ще представи на предстоящия голям коледен концерт на 20-ти декември. Изявата, която ще бъде в Минната дирекция, ще бъде съвместна с Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов, съобщи Цитини.
Хор „Родна песен” ще продължи сътрудничеството си и с Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов. Двете формации плануват съвместни прояви.
В момента 35 са хористите в „Родна песен”. Има традиция в ОДК, децата, които са преминали през творческите школи, след години да се завръщат вече като ръководители. Евелина Цитини е една от тях.