Тръгна поредното дело срещу прокурорския син Васил Михайлов

Тръгна поредното дело срещу прокурорския син Васил Михайлов

Софийският районен съд гледа делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е обвинен в закана за убийство и телесни повреди.

Вчера защитата на Васил Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото.

Пред съда адвокат Таков каза, че се съмнява в безпристрастността на Иванов и поиска да бъде назначен нов прокурор. Според него той имал тенденциозно отношение, а ангажиментите му в съда били повече от на другите прокурори.

„По принцип, считаме, че е налице лично, негативно отношение от този конкретен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимнозаменяеми. Който и да влезе в зала, делото на първо място няма да бъде върнато и да започне отначало, а ще продължи от момента, в който е сега. И евентуално бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за адекватно наказание“, каза Любомир Таков – адвокат.

Прокурор Иванов отрече твърденията на защитата и каза, че производствата срещу Михайлов са разпределени на случаен принцип.

„Аз нямам никаква вина,че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на случаен принцип. За което, както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден лично от мен. Има извършена проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван. А относно възраженията на защитата, че инспекторатът е с изтекъл мандат – съжалявам, но аз не съм народен представител и не мога да избирам членовете на инспектората“, каза прокурор Георги Иванов.

Според съда не са установени нарушения по преписките и това се доказва от проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет.