Снегът пада до дни! Проф. Рачев издаде къде ще натрупа

Снегът пада до дни! Проф. Рачев издаде къде ще натрупа

Днес- сряда, ще премине студен фронт през България – доста бързо даже. Валежите малко се изпариха, трябваше да бъдат повече, но затова пък идва съботния ден, когато един средиземноморски циклон минава през България. Това заяви проф. Георги Рачев.

„Първата сериозна снежна покривка ще е във високата планина, всичко друго по-надолу ще е дъжд“, каза още той.

„От петък вечер до неделя сутрин над България се очаква много мощна валежна обстановка, особено в южните райони. А в планината в събота просто недейте да ходите – всичко ще бъде в мъгла и дъжд, нищо няма да видите“, предупреди климатологът в сутрешния блок на bTV.

„В София в четвъртък и петък ще е доста по-хладно време и вече в събота ще е доста по-хладно, с вятър. Очакват се в събота 10-20 литра на кв.м в южните райони на страната.

В четвъртък с много голяма вероятност в Кърджали, където се очаква футболните ни национали да играят с Унгария, няма да вали, ще бъде приятно хладно, с умерен ветрец. Така че, ако националния ни отбор по футбол играе там, ще имат възможност да разгърнат възможностите си“, увери Рачев с типичното си чувство за хумор.

„Колкото до морската ни столица – във Варна ще е приятно, хладно време. А във Велико Търново ще бъде топло. Повтаря се същата история – първо много слънце, после облачно време. Не е ясно дали студения фронт ще донесе там валежи, но ще бъде доста по-влажно време.