Полицията работи ударно по случая с насилие над дете – аутист

Полицията работи ударно по случая с насилие над дете – аутист

Установени са всички „герои“, участвали в заснемането на скандалния клип с битото в неделя момче в Перни, съобщи говорителят на  Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Още в понеделник сутринта в Първо районно управление на полицията в Перник е подаден сигнал от ръководството на пернишко училище за насилие, упражнено над техен ученик. Боят е заснет на видео, което малко по-късно станало масово достъпно в социалната мрежа, след като близка на момчето го сподели.

Говорителят на ОДМВР съобщи, че са установени всички, замесени в скандалния случай. Момчето, момичето, както и това, което стои и наблюдава. Установени са и тези, които са снимали клипа.

Инспекторите от Детска педагогическа стая вече са провери разговори с учениците. Те вече съжалявали за стореното, но това не ги оправдава. Органите на реда ще работят съвместно с районната прокуратура в града поскнадлания случай, потърпевшият в който е дете –аутист.

„Надявам се до края на деня случаят да бъде разнищен до края, да имаме ясна информация какво точно се е случило, коя е причината, какъв е бил поводът. И след това всички материали да се предават на районната прокуратура в Перник, която да се произнесе по компетентност“ – каза още Алексов.