Кметът на Перник осъди остро насилието над момче със специални потребности, той е категоричен, че ще има наказания

Кметът на Перник осъди остро насилието над момче със специални потребности, той е категоричен, че ще има наказания

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с позиция, изпратена след запитване до няколко медии, във връзка с публикуван видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как ученик със специални образователни потребности от миньорския град е малтретиран и бит от момиче.

Владимиров категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: „Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани“.

Владимиров коментира, че по случая предстои да бъде образувано разследване, а виновните да бъдат наказани.

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната си подкрепа по случая. 

Припомняме, че грозната случка е станала в неделя, пред кафе в квартал Ралица. След скандалния клип, разпространен в социалната мрежа, перничани скочиха остро и заявиха своята непримиримост към подобно поведение и изразиха своята съпричастност към детето и родителите на момчето, което беше унизено и бито. А пострадалото момче, заснетото в клипа, се оказа аутист, което прави случая с насилието още по-грозен. То учи в гимназията по облекло и туризъм в Стана ясно също, че родителите на битото дете са извадили медицинско свидетелство и няма да оставят случая без последствия

Побойничката от клипа Н.Нонева от два месеца е ученичка в Шесто училище в града, но едва ли ще продължи да учи там. От управата на учебното заведение са категорични, когато става въпрос за авторитета му. Досега в самото училище Нонева не е имала негативни прояви, но тя ще понесе заслужените санкции за случая в неделя.