Перничанинът акад.Георги Чернев открива изложба в пловдивска галерия

Перничанинът акад.Георги Чернев открива изложба в пловдивска галерия

Числото 40 е Божествен код. Този код е в основата на изложбата на акад. Георги Чернев, която ще се открие на 16 ноември от 18.00 часа в култовата галерия Елизиум в Пловдив. Галерията е построена върху място, свързано с Източната порта на Пловдив и Галерията носи духа на историята и културата от древни времена.

Авторът е избрал името „40х40х40 Божествен код“. Разшифровано това означава 40 картини, всяка с размер 40х40. Числото 40 се свързва с много текстове в Свещените книги. 40 дни преди акта на зачеване в небесата се чува глас за предстоящото зачеване. 40 дни след зачеването се счита, че плодът е вече Човек. През тези 40 дни полът може да се промени с Молитви! Цар Соломон е постил 40 дни, за да постигне върховна Мъдрост и т.н. Академик георги Чернев е избрал Абстрактния стил, за да изрази Божествения код.

Картините се възприемат на подсъзнателно ниво. Една от целите на автора е всички картини да се продадат още в деня на откриванетоо на изложбата. Авторът е поканил негови колекционери като им е изпратил по пощата Арт покани, които са мини картини. Със сигурност изложбата носи голям духовен заряд, много Мъдрост, Сила и Красота.