Възпитаници на пернишкото X- то ОУ писаха за етичния кодекс

Възпитаници на пернишкото X- то ОУ писаха за етичния кодекс

По инициатива на Ученическия съвет при X-то ОУ „Алеко Константинов“ се проведе училищен конкурс на тема „Какво е значението на етичния кодекс и как регулира общуването“.

„Често в обществото се прекрачват правила и норми и се постъпва според това, какво е желанието на човек, а не според това какви са правилата и етичните норми на поведение. Етиката в отношенията е това, което ги съхранява, развива и прави така, че всеки да се чувства уважен ,равнопоставен и признат. Предизвикателството по тази тема беше голямо, но учениците го приеха и направиха прекрасни проекти и текстове. От ученическия съвет съдействаха за активизиране на участниците по класове. През този месец на подготовка децата бяха подкрепяни от преподавателите Аделина Иванова-педагогически съветник, Боряна Арсова и Стела Сотирова“- разказват от училището.

Всички участници в конкурса бяха отличени. Директорът на училището г-жа Стефанова връчи на всеки участник грамота за активно и творческо участие в конкурса. Отличените ученици са петокласниците Ален Лазаров, Борислав Бойчев, Теодор Владимиров,Мадлен Аспарухова и седмокласниците Ванеса Дерлипанска и Сияна Симеонова.