Две пернишки фирми бяха сред наградените на МЕСОМАНИЯ 2023
Наградените на МЕСОМАНИЯ 2023, заедно с доц. Деян Стратев- директор на БАБХ

Две пернишки фирми бяха сред наградените на МЕСОМАНИЯ 2023

Две пернишки фирми яха номинирани от Асоциацията на месопреработвателите в България на МЕСОМАНИЯ 2023.  Юбилейното издание на най-голямото изложение за месо и месни продукти у нас придаде допълнителна стойност на отличията за качествени и оригинални пазарни продукти на изложителите тази година.

Заслужено място сред наградените зае фирма „Вланел“ ООД за своите Пилешки пикантни крила „Пири Пири“.

За потребителите, които не ядат месо, друга пернишка фирма бе номинирана. „Сами-М“ ЕООД бе отличена за серията „Зеленчукови полуфабрикати“, включваща картофени кюфтета и спаначени пръчки.

„Златният медал, съчетан с диплома за отличие от 30-то издание на МЕСОМАНИЯ е не само награда, но и доказателство за ангажираността и новаторството на най-добрите компании в бранша и техните постижения. Това е още една възможност за празнуваме устойчивостта и адаптивността на индустрията, която пази традициите и смело следва новостите в тенденциите за хранене и потребителските предпочитания“, каза Атанас Урджанов – председател на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България. Той поздрави отличените компании и подчерта, че те са пример за вдъхновение, поставяйки висок стандарт за нови постижения, които несъмнено ще повлияят на посоката на развитие през идните години.

С престижните „Златен медал и диплом“ бяха отличени 15 месопреработвателни компании за 41 техни продукта: