Станислав Владимиров: За мен Перник е кауза!

Станислав Владимиров: За мен Перник е кауза!

На тържествената сесия на Общинския съвет в Перник, свикана от областния управител Людмил Веселинов която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, , избраният с невиждан до сега резултат на местните избори на 29 октомври Станислав Владимиров, положи клетва за новия мандат 2023-2027 година.

На тържествената сесия присъстваха новите общински съветници, новоизбраните кметове на населени места, представители на институции, журналисти. Новата управа на общината, както и гостите, дошли на официалната церемония,  бяха посрещнати по стар български обичай- с пита и мед от момичета в национални носии.

Губернаторът откри  тържественото заседание като подчерта, че не случайно е избрана датата 10 ноември за начало на новия мандат.

„За мен е удоволствие да застана пред вас в старта на новия мандат, който няма да е лек. Предизборните емоции вече преминаха. Сигурен съм, че всеки от вас ще остави тези емоции зад гърба си и ще погледнем в хоризонта, който трябва да начертаем всички ние. Аз мога да се закълна пред вас и пред перничани, че ще бъда винаги отпред, когато е трудно, ще направя всичко възможно да обединявам перничани, защото Перник е кауза. Перник е в сърцето на всеки от нас и от нас зависи дали той ще стане най-доброто място за живеене в България. Ще положа всичките си усилия, знания и опита, който съм натрупал, за да изведа Перник там, където му е мястото. Това поемам като ангажимент и вярвам, че всички вие ще бъдете до мен в трудните моменти“, заяви кметът Станислав Владимиров.

Изпълняващият длъжността кмет на община Перник Мирослав Стоицев сложи на Владимиров колието и му връчи символичния ключ на общината.

Заместник-председателят на ОИК-Перник изчете имената на новоизбраните общински съветници. Новият Общински съвет на Перник се състои от  37 съветници. Тяхното разпределение по квоти е следното: Местна коалиция „Движение за просперитет на Перник“ – 10 мандата; ПП ГЕРБ – 9 мандата; ПП „Бъдеще за родината“ – 7 мандата; ПП „ВМРО – Българско национално движение“ – 4 мандата. Новите съветници положиха клетва.

Клетва положиха и новоизбраните кметове на община Перник, които ще управляват през новия мандат 2023-2027 г.

След подписване на клетвените декларации председателското място зае най-възрастният общински съветник Валентин Петков. Той обяви правилата за привеждане на избора на нов председател на общинския съвет.  Избрана бе временна комисия по избора, председателствана от Ралица Андреева и 7 членове. За председател на Общинския съвет бе предложено само едно име- на Денислав Захариев от ППГЕРБ.

След 20-минутна почивка се проведе и изборът на председател на Новия Общински съвет.

 За председател на Общинският съвет с 34 гласа – за, 2 невалидни бюлетини и един отсъстващ общински съветник, бе избран Денислав Захариев.