Перник е домакин на Бизнес Академията за стартиращи предприемачи BASE

Перник е домакин на Бизнес Академията за стартиращи предприемачи BASE

Бизнес Академията за стартиращи предприемачи BASE се открива днес от 17.30 ч в зала “ Тържествена ” на „Минна дирекция“ Перник.

Академията е по проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България със съдействието и домакинство на Областна администрация Перник и Община Перник.

 Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ ще поднесе

своя поздрав към участниците. Цветанка Минчева , председател на Управителния Съвет на жените в бизнеса в България и председател на Управителния Съвет на Уникредит Булбанк също ще поздрави   гостите и ще поднесе приветствие към участниците в курса.

Обученията ще започнат с лекцията на г-жа Лидия Шулева , бивш вицепримиер  и министър на социалната политика и икономика и евродепутат, с темата „Предприемачеството. Какво е това ?“.

Проектът BASE е създаден и реализиран многократно в САЩ и вече четвърта година успешно се реализира в 20 различни региона на България. Той дава възможност на предприемачите в града ви да преминат безплатна обучителна програма и да се срещнат с лидери и мениджъри с успешни бизнес-проекти в България. Лекторите са предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания с настоящи и стартиращи собственици на стартъпи. Участниците ще имат възможност да създадат проект на своята идея или бизнес, с които ще участват във финално състезание за най-добър бизнес план пред компетентно жури и състезанието – финал на курса – ще завърши с награди.

Основната цел на обучението е да подпомогнем и мотивираме хората от гр. Перник и региона за стартирането и развитието на предприемаческите им инициативи.