Изборният резултат на „Възраждане“ в Пернишко е под очакванията

Изборният резултат на „Възраждане“ в Пернишко е под очакванията

Резултатът на партия „Възраждане“ от отминалите избори не е това, което очаквахме както в региона, така и на национално ниво, заяви днес на официална пресконференция лидерът на структурата в Перник Радослав Червенков. Той беше и кандидат за кмет на града. В новия общински съвет ще е единственият съветник на политическата партия.

Червенков подчерта, че на отминалите избори е имало над 450 000 невалидни бюлетини, над 4 500 са те в областта.

„Резултатът не е това, което очаквахме, но това е нашия резултат. И доверието на хората, което ни е гласувано. Не сме участвали в никакви коалиции и договорки. В региона купения вот има много голяма тежест. В общинския съвет влизат партии и хора, които не са казали и едно изречение по време на кампанията. Но ние ще продължим да работим за хората, да решаваме техните проблеми. Всеки, който иска, може по всяко време да се свърже с нас“ – каза още Червенков.

Не беше отминат и скандалът в Земен. На журналистическите въпроси в тази връзка, той заяви, че там става дума за целенасочена полицейска акция основно заради това, че ГЕРБ са били втори в първия тур. Според Червенков прокуратурата трябва да се произнесе дали е имало нарушения и купуване на гласове или не.

Новият партиен лидер отрече да има скандали в партията на местно ниво и срив на доверието от страна на избирателите към „Възраждане“. Смяната на голяма част от ръководството, буквално дни преди регистрацията за местните избори, не е повлияло на членовете и симпатизантите на „Възраждане“ заяви още Червенков. Нямало противоречия и скандали в партията, въпреки че от близо 6 000 гласа на последните избори, сега партията на Костадин Костадинов в Перник взе 2 000 гласа, а в целия регион успя да получи едва седем съветнически места.

Червенков отрече да има сериозен спад на доверието на членовете на „Възраждане“ в новото ръководство на пернишката организация, което на практика принуди дългогодишни членове да напуснат организацията, чиято структура бе изградена с тяхна помощ. Само че резултатите от местните избори подсказват съвсем друго.