Дружеството на краеведите в област Перник проведе традиционната си годишна среща

Дружеството на краеведите в област Перник проведе традиционната си годишна среща

Членовете на Дружеството на краеведите в област Перник се събраха на традиционната си годишна среща. Проявата е в зала „Тържествена“ на Минната дирекция, домакин е Областната администрация.

Нонка Кръстева от организацията уточни, че по време на срещата ще бъдат представени новите краеведски книги от региона в присъствието на част от техните автори. Изданията са около 15 на брой и са отпечатани през тази година. Дружеството ще направи и отчет за дейността си през изминалите месеци.

Кръстева каза, че през този месец пернишки краеведи, сред които и тя, ще участват в три научни конференции – в Благоевград, Враца и Брезник.

Дружеството на краеведите в област Перник е отворено към всички, които се интересуват от миналото на родния край. В него членуват хора от различни възрасти и с различни професии. Организацията има ползотворно сътрудничество с всички институции на територията на Перник, сред които Регионалния исторически музей, Държавния архив, Регионалната библиотека „Светослав Минков“, допълни Кръстева.