Делян Пеевски застава начело на ПГ на ДПС

Делян Пеевски застава начело на ПГ на ДПС

Делян Пеевски остава единствен председател на парламентарната група на ДПС, съобщава БНТ.

До вчера Пеевски споделяше поста в парламентарната група с Мустафа Карадайъ, който обаче вчера подаде оставка като председател на Движението.

Тази сутрин, още преди ПГ на ДПС да обяви официално решението, Карадайъ беше премахнат като неин съпредседател на сайта на парламента.

На официалната страница на Народното събрание той вече присъства само като член на парламентарната група.

Припомняме, вчера Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС, а ръководството на Движението се поема от Ахмед Доган до конференцията на партията през февруари, на която се очаква бъде избран председател.

Мустафа Карадайъ бе избран през април 2016 г. за председател на ДПС от IX национална конференция на партията, а в края на 2020 г. бе преизбран за втори мандат. Преди това Карадайъ бе организационен секретар на Централното оперативно бюро на ДПС, като за първи път е народен представител през 2013 г. От декември 2015 г. е един от тримата временни съпредседатели на ДПС, след драмата с Лютви Местан.

Преди три седмици без официално съобщение от пресцентъра на ДПС стана ясно, че Делян Пеевски е станал съпредседател на ПГ на ДПС, което му дава право да участва в председателските срещи в Народното събрание, които определят дневния ред на парламента. От два месеца Пеевски се утвърждава постоянно и като говорител на Движението по отношение на правителството, което управлява с подкрепата на широко мнозинство, в което влиза ДПС./Източник: news.bg