Двама заложници с български произход държат от „Хамас“
Снимка: БЛИЦ

Двама заложници с български произход държат от „Хамас“

Палестинското радикално движение „Хамас“ двама заложници с български произход. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, цитирана от Нова телевизия. Днес Габриел беше на посещение в Израел с министър-председателя Николай Денков.

„За нас беше важно, че се срещнахме със семейства на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български произход. В този момент това е информацията, която можем да споделим“, посочи тя.

Мария Габриел увери, че съвместно с Израел се прави всичко необходимо, за да се стигне до освобождаването на заложниците. Тя обеща, че при наличие на повече информация веднага ще бъдат оповестени подробности.

Вицепремиерът определи посещението си в Израел заедно с Денков с думите – солидарност, благодарност и координация. „Така бих определила трите ключови послания, които днес с премиера Денков предадохме на държавата Израел и народа ѝ“, заяви Мария Габриел. Външният министър също изрази отново солидарност с Израел. „Координацията трябва да продължи по отношение на усилията ни да не се достигне до регионална ескалация“,