Прокуратурата реши: Пернишкият обвинител Бисер Михайлов не е извършил престъпление

Прокуратурата реши: Пернишкият обвинител Бисер Михайлов не е извършил престъпление

Три седмици след като бе задържан за нанасяне на средна телесна повреда на съпругата си Биляна, Софийската апелативна прокуратура прецени, че липсват данни обвинителят от Перник да е извършил престъпление.

Новината съобщава „Телеграф“. От държавното обвинение потвърждават информацията пред медията, същото прави и защитникът на Михайлов Любомир Таков. Адвокатът коментира, че поведението на Софийската апелативна прокуратура е стъпка в правилната посока към манифестираното желание от новото ръководство на ПРБ институцията да се самопочисти от лоши практики и да си възвърне позагубеното обществено доверие.

Припомняме, че съпругата на Бисер Михайлов отрече да е малтретирана. Тя определи случилото се като битов скандал.

Любомир Таков отказа да коментира предстоящото в понеделник заседание на Окръжния съд в Кюстендил по мярката за неотклонение на сина на Бисер Михайлов – Васил, който бе задържан с определение на съда в Дупница за закани срещу бившата си приятелка Боряна. По мнението на юриста, поведението на внеслия искането за задържане под стража на Васил Михайлов прокурор, а и на Дупнишкия районен съд, който го е уважил, е в пpoтивopeчиe c пpактикaтa нa Eвpoпeйския cъд пo пpaвaтa нa чoвeка и гpaничи пo-скоpo cъc cъдeбeн пpoизвoл, oткoлкoтo c oбeзпeчaвaнe нa цeлитe, за които се налагат мерките за неотклонение.

Според дупнишката съдийка Маргарита Алексиева всяка друга мярка различна от „задържане под стража“ по отношение на Васил Михайлов е опасна за обществото, тъй като не е изключено той да извърши нови престъпления. Делата срещу прокурорския син се гледат от съдилища в цялата страна, тъй като магистратите от Перник си направиха отводи заради баща му Бисер Михайлов, който е техен колега.