Библиотекари гостуваха за първи път на децата в квартал „Тева“ в Перник

Библиотекари гостуваха за първи път на децата в квартал „Тева“ в Перник

Изключително мила бе първата среща на библиотекари от Регионална библиотека „Св. Минков” с децата от ДГ „Вела Пеева” в кв.“Тева“, която се състоя в последния работен ден на тази седмица. Тя бе последната от поредицата есенни читални на библиотеката в детските градини в града.

Пред малчуганите от трите групи в детското заведение библиотекарите четоха интересната история на „Котачето, което се страхуваше от всичко” от Ерик Еманюел Шмит. Книжката се радва на много добър прием от децата.

Детството е постоянна тема за писателя  и понеже неговото детство е било щастливо, историите му за деца са „благи и благотворни“. Библиотеката закупи няколко от наскоро преведените детски книги на автора от поредицата „Приказки за кукумявката”, в които мъничките зрънца мъдрост са майсторски поднесени на децата. Тези книжки подканят малчугана да разсъждава, да си задава въпроси, да черпи знания от опита и да мисли самостоятелно.

Домакините и гостите си направиха и сладка почерпка с бонбони, а всяко дете получи книгоразделител, който да оцвети самостоятелно. Заръката бе да бъде поставен в книжката, която родителите четат на децата за лека нощ.