Ангел Христов: Полицаи претърсиха къщата ни в кюстендилско, но не намериха нищо

Ангел Христов: Полицаи претърсиха къщата ни в кюстендилско, но не намериха нищо

Полицаи са нахлули в жилище в кюстендилско село, в което пребивава шефът на футболен клуб „Миньор“ в Перник Ангел Христов. Разследването било за  търговия с гласове за един от кандидатите за кмет на Кюстендил. Тази информация изтече в петък сутринта.

Офисът на Ангел Христов в Перник

Потърсихме за коментар Ангел Христов, който отрече да е бил задържан в ареста.

„Тридесетина полицаи обърнаха наопаки жилището, което е собственост на сина ми в кюстендилското село Слокощица. Аз и жената, с която живея, гостуваме понякога на сина ми. След като гласувах в неделя в Перник, дойдох на село. Бях изненадан, когато в четвъртък сутринта в жилището нахлуха тридесетина полицаи и започнаха да претърсват жилището. Когато поисках прокурорска заповед, ми казаха, че обискът е по неотложност. След обстойно претърсване, не откриха нищо- нито списъци, нито пари- нищо. Не, впрочем, взеха ми ракията, която си изварихме за  нас. Взеха и лаптопа от вкъщи, който е на сина ми. Аз дори се пошегувах с тях, че както са тръгнали да вземат към ракията и туршията и месото, които са за зимата. Въпреки опитите ми да разбера какъв е повода за тази акция, не ми обясниха нищо- било по неотложност. Всичко провериха. Намериха плакат на една жена, кандидат за кмет в едно от близките села и го снимаха. Нямам представа с кой от кандидатите за кмет на Кюстендил ме свързват. До сега, по време на кампанията, а не в изборния ден, съм агитирал само за кмета Паунов, когото познавам, но нито съм купувал гласове, за когото и да било, нито имам ангажимент към някоя партия. Това е истината, останалото е чиста проба лъжа. Претърсиха и офиса на фирмата ми в село Катрище, където е рудника, който управлява моя син, но и там не намериха нищо. В четвъртък ме отведоха до полицията за разпит, но първо ме заведоха в болницата. Отговорих на всички въпроси и ме пуснаха. Полицаите ми заявиха, че пак ще ме навестят. Явно не са доволни, че не намериха нищо. Аз ще бъда в жилището и ще ги чакам, защото нямам какво да крия. Бизнесът в Катрище развиваме от 2010 г и нямаме до сега никакви проблеми“, сподели Христов.

Той няма обяснение защо полицията е нахлула така, като че ли е най-големия престъпник на страната. „Няма да оставя нещата така, ще си търся правата в съда“, беше категоричен Ангел Христов.