В момента има вода навсякъде в квартал “Църква“, твърди шефът на „В и К“

В момента има вода навсякъде в квартал “Църква“, твърди шефът на „В и К“

Проблем с водоснабдяването на жителите на  кв. „Църква“ в момента няма. Това заяви управителят на „В и К“-Перник инж. Борислав Иванов.

„От наша страна всичко работи нормално навсякъде. Част от квартала получава вода от Витошкия водопровод, а друга част от язовир „Студена“. Тези, които получават вода от Витошкия водопровод нямат проблем, защото резервоарът към момента е пълен на 95%. Вода има достатъчно навсякъде. Вярно е, че преди изборите имаше проблем и нямаше вода. Оказа се, че е имало голяма авария, но водата е отивала директно в канализацията и затова трудно я открихме. Но след като я отстранихме, нещата коренно се промениха. Тази седмица, на два пъти, изпълнителите на водния цикъл, по погрешка, скъсаха водопровод на ул. „Д.  Благоев“, но го възстановихме с общи усилия. В понеделник, тази седмица, когато бях в квартала и отново разговарях с хората, след около половин час водата дойде, след отстраняването на аварията. От тогава може да е спирала водата инцидентно, когато строителите скъсаха водопровода“, поясни инж. Иванов.

На въпроса- кога трябва да приключат дейностите по водния цикъл в кв. “Църква“, инж. Борислав Иванов поясни:“ Най-късно до края на тази година, когато им свършва договорът. Надявам се да се организират и да приключат и по-рано“.