Глобиха свидетели по делото на прокурорския син Васил Михайлов

Глобиха свидетели по делото на прокурорския син Васил Михайлов

Софийски районен съд отново отложи делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Причината е, че и шестимата призовани свидетели не се явиха.

Един от основните свидетели Никалъс Иванов не се яви, заради пукнато коляно, а Белослава Йорданова, заради лични причини. Съдът уважи причините им и ги прие за основателни.

Съдът наложи на двама от не явилите се глоба по 300 лв.  а на останалите двама по 500, защото не се явяват за втори път.

На следващото заседание те трябва да бъдат принудително доведени.

Следващото заседание е насрочено за 14 ноември и са призовани 8 свидетели.

Преди няколко дни районният съд в Дупница върна в ареста Михайлов по делото за закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка, съобщиха от съда.

С определение на Върховния касационен съд прекратеното пред съда в Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Михайлов обжалва и следващата седмица съдът в Кюстендил ще се произнесе окончателно.

На 2 октомври съдът в Сливница е постановил условна присъда от 20 месеца за Васил Михайлов от Перник. Той е признал вината си по обвинение за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди, както и за закана с убийство през май миналата година.