След голямата битка в община Перник – балотажи само в две села
Cropped image of businessman inserting ballot in box on desk against black background

След голямата битка в община Перник – балотажи само в две села

Голямата битка за кметове и местни органи на самоуправление в община Перник приключи. Още на първи тур освен кой ще е кметът на голямата община, станаха ясни и имената на победителите в град Батановци, където поста си запазва Радослав Петров, и на по-малките населени места. До урните ще отидат само имащите право на глас от селата Витановци и Черна гора.

Във Витановци за кметския пост ще спорят Радостина Максимова и досегашният дългогодишен управник на селото Първан Симов, представител на „Движение за просперитет на Перник“.

В Черна гора кметският двубой ще е между независимият Димитър Димитров и Диана Атанасова от „Движение за просперитет на Перник“.

Разликите между кандидатите и в двете села са малки, в рамките на т.н. допустима грешка.

Прави впечатление, че в почти всички малки населени места в община Перник новите кметове са всъщност старите. Така е в Драгичево, където Виктор Викторов отново спечели безапелационно, В Големо Бучино Александър Александров остава на своя пост, в Дивотино Симеон Трайков пак ще кметува, няма промяна и в Кладница – там Васил Мирчев печели безапелационно с близо 90 процента от вота на имащите право на глас, Кралев дол също ще . със стария си кмет Пламен Георгиев и т.н.