Рекорд за страната. В Перник за Станислав Владимиров гласуваха над 80 % имащите право на вот

Рекорд за страната. В Перник за Станислав Владимиров гласуваха над 80 % имащите право на вот

Кандидатът на местна коалиция „Движение за просперитет на Перник“ Станислав Владимиров печели изборите за кмет на община Перник. Това показват данните на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи към 13:00 часа. Владимиров печели доверието на гражданите за втори път, след като бе избран през 2019 година за кмет на общината от БСП. През февруари т.г. той напусна партията, а по-късно създаде и МК „ДПП“.

На сегашните избори за Владимиров са гласували над 80 на сто от имащите право на глас. След него е кандидатът на политическа партия „Български съюз за директна демокрация“ Станислав Стойнев с 6,56 процента или 2359 души. На трето място в изборната надпревара е Радослав Червенков от „Възраждане“ с 3,34 процента. 

МК „ДПП“ ще има голямо мнозинство в Общинския съвет. За нея са гласували 24,81 процента. След това са ГЕРБ с близо 24 на сто, ПП „Бъдеще за родината“ с 16,45 процента, ПП ВМРО – Българско национално движение с 9,96 процента, ОБТ „Български лейбъристи“ – 4,95 процента, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 4,21 процента. Останалите формации са под бариерата от четири процента.

Ясно е вече и разпределението на мандатите в бъдещия ОбС в Перник. С най-голям брой съветници – 10, е „Движение за просперитет на Перник“, девет ще са съветниците на коалиция ГЕРБ – СДС, Бъдеще за родината -7, Български лейбъристи -2, ВМРО-4, ПП-ДБ -2 и по един съветник ще имат БСП , Възраждане и Левицата.