За сега убиецът от „Соло“ остава в Узбекистан

За сега убиецът от „Соло“ остава в Узбекистан

Близките на убитите пред дискотека „Соло“ момчета са били на среща при главния прокурор Сарафов. Целта на срещата е била да получат повече информация около задържането в Узбекистан на убиеца Илиян Тодоров от Перник. Илиян Тодоров бе единствения подсъдим по делото за убийството пред дискотека „Соло“. Той беше осъден за смъртта на Васил Александров и Кирил Въжаров.

В прокуратурата е станало ясно, че най-ранното време, в което Тодоров може да бъде предаден на България от Узбекистан, е края на 2024 година. Това сподели в ефира на БТВ Михаил Въжаров, баща на убития Кирил Въжаров.

От страна на Узбекистан има уверение, че той ще бъде предаден на България и това ще се случи през 2024 година.

Все още не е установено къде е бил през годините Илиян Тодоров. Припомняме, че Илиян Тодоров бе осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека „Соло“, но в продължение на 12 години се укриваше от правосъдието, се намира в момента в затвор в Узбекистан. Това съобщиха от прокуратурата на Република България.

36-годишният сега мъж е осъден на 5 години и 1 месец „лишаване от свобода“ от Мирабадския районен съд за наказателни дела в Ташкент за документно престъпление – фалшив документ за самоличност, с който е заловен в узбекската столица през март т.г., опитвайки се да отпътува за Истанбул.