Грандиозен скандал заформи зам.-министър на ПП-ДБ, свалил кодовете от машините за гласуване

Грандиозен скандал заформи зам.-министър на ПП-ДБ, свалил кодовете от машините за гласуване

Скандал разтресе държавата два дни преди изборите. Доклад на ДАНС уличава зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, че е свалил кодовете за машините на флашка.

Това е Михаил Стойнов

Зам.-министърът е заснет от камерите как сваля кодовете на машините на флашка.

Докладът на ДАНС е прочетен на извънреден председателски съвет  в Народното събрание.

От него става ясно, че два дни, след като ЦИК направи публично генериране на хеш код, който е единият от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и сваля информацията на флашка.

Това е грубо нарушение на закона и е начин за манипулиране на машините.

Коалицията ПП-ДБ организира спешно брифинг, на който съпредседателят на коалицията Кирил Петков отсече: „Не ни е страх да излезем на изцяло хартиен вот! Голяма работа“.

От ПП-ДБ излязоха с първи коментар по повод разразилия се скандал около машинния вот след доклад на ДАНС по време на Председателския съвет в Народното събрание. „Не се поддавайте на тази нова Костинбродска афера, а излезте и гласувайте“, призоваха те.

„ГЕРБ губят изборите в София и в други големи общини и заедно с ДПС измислиха тази фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване, като всичко тръгва от една митична справка на ДАНС, която на всичкото отгоре е подписана от зам.-председателя на ДАНС“, каза Атанас Атанасов, пише dariknews.bg.

От ИТН  бяха категорични, че това е държавен преврат. Те дори поискаха Михаил Стойнов да бъде арестуван незабавно. Освен него да бъдат арестувани Кирил Петков и Асен Василев.