ВрИД кметът на Перник инж.Мирослав Стоицев посети новите мощности на „Електрик“

ВрИД кметът на Перник инж.Мирослав Стоицев посети новите мощности на „Електрик“

Временно изпълняващия длъжността кмет на община Перник инж. Мирослав Стоицев посети новите мощности на AQ „Електрик“, които са изградени в кв. „Мошино“, заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Емил Николов. Новият високотехнологичен цех ще произвежда оборудване за системи за съхраняване на енергия и в него вече са назначени 160 души.

„Нашият план бе да изградим модерна и високотехнологична фабрика в град Перник, която да произвежда изцяло на място крайните продукти за електрооборудване, предназначени за съхраняване на енергия за най-големия световен производител в тази област. Затова благодаря на община Перник за сътрудничеството в развитието на инвестицията и кооперативността, с която работим“, каза инж. Николов. Той добави, че компанията е инвестирала над 5 милиoнa eвpo зa peмoнт и oбopyдвaнe нa фабриката в Πepниĸ. Инж. Николов каза още, че предвижда до една година предприятието да има 350 работници.

От своя страна ВрИД кметът на Перник коментира, че привличането на такива инвеститори, които подхождат с отговорност към служителите си и околната среда е важно за града ни. „В Перник вече се развиват две големи шведски инвестиции, както и инвестиции с френско, гръцко и друго международно участие, а вече има интерес и от други компании“, каза инж. Мирослав Стоицев. Той добави, че разкриването на нови работни места от такива социално отговорни компании, ще допринесе за подобряване на стандарта на живот в града и региона.