Бърз съд за трима пияни зад волана

Бърз съд за трима пияни зад волана

Три бързи производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол са започнати в Перник и Радомир.

На 21 октомври, около 17, 30 ч., в пернишкия кв. „Бела вода“ бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 42-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 1, 77 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

С 1, 40 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ 53-годишен перничанин. Той бил проверен на 21 октомври един час преди полунощ в пернишкия кв. „Изток“. Отказал кръвна проба за химичен анализ и автомобила е иззет. Задържан е по Закона за МВР за 24

37-годишен радомирец, седнал зад волана на мотоциклет „Хонда“ без регистрационни номера е установен от местни полицаи. Вчера през нощта, хондата била проверена на улиците „Р. Даскалов“ и „Пирин“ в гр. Радомир. Полицаите установили, че моторното превозно средство е без регистрационни табели, а водачът без категория да го управлява. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 57 промила в издишания въздух. 37-годишният мъж отказал кръвна проба за химическо изследване и бил  задържан за до 24 ч.