Топло и слънчево през уикенда с температури дори до 31°

Топло и слънчево през уикенда с температури дори до 31°

Ще бъде доста топло с минимални температури предимно между 12° и 17°, в София – около 14°, преобладаващите максимални ще са между 28° и 33°, в София – около 29°. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Това съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 16°.

В неделя ще се задържи топло с минимални температури между 12° и 17°, на места в Северна България – до 20°, максималните – предимно между 26° и 31°. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи – малка. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В понеделник ще има променлива, предимно висока и средна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните – между 11° и 16°, а максималните – между 22° и 27°.