Откриха новата зала на Художествената галерия в Минна дирекция

Откриха новата зала на Художествената галерия в Минна дирекция

Своята 65-та годишнина чества Художествената галерия в Перник. В сградата на Минната дирекция официално бе открита новата зала на културното средище. Представителната сбирка на галерията, която може да бъде разглеждана от перничани и гостите на града ни, събира произведения на Любен Гайдаров, Владимир Егер, Цани Цанев, Казуми Танака, Асен Пейков, Светлин Русев, Калина Тасева, проф. Емил Попов, Иван Вукадинов, Никола Танев и много други.

„Днес ние се връщаме 65 години назад в историята на Художествена галерия – Перник, за да си спомним първите ентусиасти, поставили началото и за тези, които за тези, които превърнаха нашата галерия в арт-средище с широко отворени врати за всички. Те заслужават нашата признателност и уважение, защото са създали нещо ценно, подхранващо необходимостта на хората от духовни преживявания“, каза директорът на галерията Елена Темелкова.

Областният управител Людмил Веселинов и зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев поздравиха творците и добавиха, че Перник има художествена сбирка с която може да се гордее.