Невероятно, но факт! Иван Лечев имал връзка с Лили Иванова и…

Невероятно, но факт! Иван Лечев имал връзка с Лили Иванова и…

Треньорът от „Гласът на България“ Иван Лечев има период от живота си, за който говори много рядко. Музикантът не се връща към него, а в интервюта отговоря на въпросите за тези години съвсем кратко. Става въпрос за времето, в което той е имал не само професионални, но и лични отношения с примата на попмузиката ни Лили Иванова.

Наскоро обаче му се наложи да си припомни за този период, тъй като една от участничките в музикалното риалити на BTV – Гергана Стоянова от Велико Търново, изпълни песента „Покруса“ от репертоара на голямата певица. Тогава Лечев не скри колко впечатлен е от представянето на момичето и сподели, че е работил с Лили Иванова. Гергана пък избра да отиде в неговия отбор. За капак самата прима също изненада младата изпълнителка, като й изпрати букет и своя албум „Севдана“.

Но каква все пак е истината за отношенията на Лили Иванова и Иван Лечев? Връзката им започва през 80-те години, само че двамата никога не са живели под един покрив. По това време Лечев е на 30, а Лили – на 47. Въпреки разликата от 17 години в полза на примата това не е пречка за любовта им, пише „Филтър“.

Не е тайна, че музикантът повлиява сериозно на певицата и за промяната на нейния репертоар. Именно това е периодът, в който Лили записва немалко рок парчета. Издава й албум, който обаче не е приет с възторг от нейните почитатели. Просто те предпочитат да слушат изпълненията й в добре познатия й стил, пише още изданието.

„С Лили се разделихме, защото се изчерпа творческия ни контакт – признава Лечев. – Тя се разделя постепенно с всички хора, с които е работила през годините. В нашия случай напуснах аз. Не сме се карали. Имаме съвсем любезни отношения с нея.“

Двамата така и не стигат до брак, но Лечев минава четири път под венчилото. За първи път го прави, когато е само на 19. Две от съпругите му го даряват със синове. Едната е певицата от „Трамвай № 5“ Оля Маркес, от която е първородния му син Иван Лечев-джуниър, а от четвъртата му жена – актрисата Жени Лечева, е второто му дете Константин, появило се на бял свят през 2012 година.

През 2022 големият син на музиканта вдигна приказна сватба с приятелката си Тери Уикет в замък в Барселона. Тогава щастливият татко свири на цигулка по време на тържеството и това бе изключително вълнуващ момент за него. Все още Иван Лечев-младши не е направил родителите си баба и дядо, но фамилията очаква и това да стане скоро./show.blitz.bg