За първи път Перник чества Деня на града с няколкодневен музикален купон

За първи път Перник чества Деня на града с няколкодневен музикален купон

Няколкодневен беше музикалният купон за перничани по случай Деня на град Перник. В четвъртък вечерта, навръх празника, започна с изпълнения на група „Конкурент“, които зарадваха феновете на рока с хитове като „Дай ми време“, „Родени за рок“ и „Аз съм твоят вечен конкурент“. Легендите от „Сигнал“ пък зарадваха перничани и гостите на града, изпълнили площад „Кракра“, със своите вечни хитове.

Една от най-обичаните български групи – „ОСТАВА“ гостува на следващата вечер. Перничани чуха най-свежите хитове на групата и заедно с вокалиста Свилен Ноев пяха „Шоколад“, „Океан“,“Бесен“ и още много от най-обичаните парчета на бандата през годините.

Също на концерта в събота публиката чу на живо превърналите се в легендарни във времето песни на Стенли, както и новите хитове като „Любовен експрес“. Станислав Сланев-Стенли е глас, който не може да бъде объркан с друг, нито може да бъде определен с една дума. Музиката му обаче събира по един неповторим начин рок, ню-уейв, експеримент и романтика в едно. Повече от час перничани пяха заедно със Стенли превърналите се в легендарни във времето негови песни „Жулиета“, „Да летим над града“, „Обсебен“, „Стар парфюм“, които се превърнаха в класика и придобиха статут на запазена марка и гаранция за качество и стил през годините.

В неделния ден на тренировъчното игрище под стадион „Миньор“ /Конното/ започна и последният концерт с изпълнения на Искрен Пецов. Гвоздеят на последното музикално парти беше любимецът на по- младите Криско.

Няколкодневният празничен концерт по повод Деня на града и 120-та годишнина от обявяването на св. Иван Рилски за покровител на Перник бе организиран от община Перник и партньорите й от „Вип Атракцион“.