Семейства се нуждаят от помощ след пожар в общежитие в Трън

Семейства се нуждаят от помощ след пожар в общежитие в Трън

Пожар е избухнал вчера  в общежитие към бившия строителен техникум „Владо Тричков“ в Трън, съобщи за БТА заместник-кметът на града Десислава Цветкова.

По думите ѝ сградата е на три етажа и е използвана като общинско социално жилище. Няма пострадали вследствие на огъня. В жилището са били настанени осем семейства от града, сред които пет деца на възраст от две до 10 години и 13 възрастни. Те са обитавали първия и втория етаж от зданието.
Към момента не е ясна причината за запалването. Предстои да бъде направен оглед, но към момента такъв не може да се извърши, тъй като сградата е опасна след пожара. Вещите и имуществото на живущите също са унищожени вследствие на запалването.
Към момента обитателите на общинското жилище са временно изпратени при свои близки и роднини.

Общинската администрация в Трън подготвя осигуряването на други помещения, в които да бъдат настанени потърпевшите. Те ще получат и храна за няколко дни.

Цветкова заяви, че хората имат нужда от дрехи, хранителни продукти, хигиенни материали, постелен инвентар, електрически уреди и всякакви полезни неща за едно домакинство.

Всеки, който реши да помогне, може да получи повече инфолмация на телефона на Община Трън: 0884 696 942.