Делото за убийството на Евгения, чието тяло беше намерено в куфар край Перник, е към своя край

Делото за убийството на Евгения, чието тяло беше намерено в куфар край Перник, е към своя край

Приключва делото за смъртта на 33-годишната Евгения Владимирова.

Тялото на младата жена, изхвърлено в куфар, беше намерено точно преди две години в безлюдна местност край Перник.

Подсъдими за убийството й са нейният съпруг Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров.

Процесът приключва на първа инстанция за по-малко от 11 месеца. До последното заседание Орлин Владимиров отказваше да говори пред Софийския градски съд. Миналият месец поиска да даде обяснения. Призна, че е убил Евгения, но отрече да го е планирал. Каза, че във фаталната вечер двамата се скарали. Той хванал дясната ръка на Евгения и когато с другата я сграбчил за врата, загубили равновесие и паднали, като при падането жената му си ударила главата в ръба на шкафа с телевизора.

„Тогава разбрах, че съм я убил“, каза Владимиров и обясни, че прикрил следите, заради малкия им син.

Майката на младата жена Капка Чорбанова не прие версията „случаен инцидент“.

„Това си е замислено убийство. Ходили са сутринта да гледат къде да я изхвърлят. Не е убийство в състояние на афект“, коментира тя.

Обяснението на Орлин Владимиров е в противоречие, както с доказателствата по делото, така и със самопризнанията му след ареста му.

36-годишният IT специалист е в ареста от ноември 2021 година. За малко в ареста беше и баща му, когото прокуратурата сочи като помагач. В момента Пламен Владимиров е на свобода срещу 5 000 лева.

От първото съдебно заседание, а очаква се това да се случи и днес, приятелите на Евгения са в съдебната зала с едно искане – доживотен затвор.

Именно такова е максималното наказание за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, в каквото е обвинен Орлин Владимиров/БНР