Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник
снимка 24 часа

Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник

Спасителите на 12-годишния Александър Александров от Перник, който миналата година се изгуби, да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Перник“. Това предложение ще бъде гласувано  на тържествена сесия по повод Деня на града, става известно от сайта на Общинския съвет (ОбС).

Припомняме, че двамата доброволци Веселин Георгиев и Милко Михалков бяха първите, които откриха 12-годишното момче. Детето, което е с аутизъм и се изгуби в планината Голо бърдо, беше намерено на 19 ноември м.г. след девет дневна акция.

В момента Георгиев и Михалков са част от звено „Аварийно-спасителни дейности и превенции“ към предприятие „Общинско обслужване“. Двамата имат фирма за екстремни спортове и осъществяват обучение по делта и парапланеризъм, предаде БТА.

„Активността и отдадеността на стотиците доброволци и конкретно на Веселин Георгиев и Милко Михалков показаха възможно най-добрата страна и станаха заразителен пример за следване и подражение, утвърждавайки и популяризирайки положителния имидж на нашия град“, се казва във внесеното в ОбС предложение за удостояването им с почетното звание.

През месец май тази година „24 часа“ обяви Веселин Георгиев и Милко Михалков за достойни българи в кампанията „Достойните българи“. 34 българи от 26 истории за хора с големи сърца бяха отличени на 21 април в новото издание на най-честната българска класация/24 часа бг