Парното в Перник се очаква да бъде включено в началото на ноември

Парното в Перник се очаква да бъде включено в началото на ноември

„Вероятно централното отопление в гр. Перник ще бъде пуснато в първата половина на месец ноември. Вече започна поетапно пускане на всички абонати, заявили желание по установения ред. Все още температурите не ни позволяват да поставим началото на отоплителния сезон, но всички съоръжения са приведени в готовност.“ каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителен директор на Топлофикация Перник

По закон централното отопление във всички топлоснабдени български градове се включва след 3 дни един след друг с температури под 12 градуса и дългосрочна метеорологична прогноза за трайно понижаване на температурите.

Директорът на Топлофикация Перник призова абонатите скоро да завършат започнатите и планирани ремонтни дейности по вътрешните отоплителни инсталации, за да не се стига до нарушаване на топлоснабдяването в някои сгради етажни собствености след началото на отоплителния сезон.

 Инж.Чавдар Стойнев обърна внимание, че сега е най-подходящото време да се прегледат индивидуалните топломери, разпределители и водомери за повреди и при необходимост да бъдат подменени с нови устройства.