Официално! Спасителите на Сашко – почетни граждани на Перник

Официално! Спасителите на Сашко – почетни граждани на Перник

Спасителите на 12-годишния Александър Александров от Перник, който миналата година се изгуби, бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Перник“.Това стана на тържествената сесия по повод Деня на града.

Припомняме, че двамата доброволци Веселин Георгиев и Милко Михалков бяха първите, които откриха 12-годишното момче. Детето, което е с аутизъм и се изгуби в планината Голо бърдо, беше намерено на 19 ноември м.г. след девет дневна акция.

В момента Георгиев и Михалков са част от звено „Аварийно-спасителни дейности и превенции“ към предприятие „Общинско обслужване“. Двамата имат фирма за екстремни спортове и осъществяват обучение по делта и парапланеризъм, предаде БТА.

„Активността и отдадеността на стотиците доброволци и конкретно на Веселин Георгиев и Милко Михалков показаха възможно най-добрата страна и станаха заразителен пример за следване и подражение, утвърждавайки и популяризирайки положителния имидж на нашия град“, се казва във внесеното в ОбС предложение за удостояването им с почетното звание.

През месец май тази година „24 часа“ обяви Веселин Георгиев и Милко Михалков за достойни българи в кампанията „Достойните българи“.

Минути преди да им бъдат връчени отличителните знаци двама достойни мъже заявиха, че просто са изпълнили дълга си и се радват, че са помогнали при спасителни акции и в Хасково, в брезнишкото село и други случаи. Не сме работили за чест и слава, а просто, за да помогнем. На младите перничани пожелаваме да не забравят, че най-важното е да се помага на хората, да се твори добро, да се живее достойно и с чест, заявиха още Весели и Милко.