Людмил Веселинов: Честит празник

Людмил Веселинов: Честит празник

Уважаеми перничани,

Днес Перник чества за 120-ти път своя празник! На тази светла дата отбелязваме празника на Свети Иван Рилски Чудотворец, който е покровител на перничани.

Днес градът ни е енергичен и бързо развиващ се, което се дължи на силния дух на жителите му.

Всяка улица, всяка къща, и всяко лице в Перник носи в себе си нещо уникално, нещо ценно! Днешният празник не е просто символичен, той е звук на сближаване, спомен за миналото и вдъхновение за бъдещето. Тук се вплитат нишки от богата история и горди традиции, които ни правят по-силни и ни сближават.

От славните битки на Кракра Пернишки до чара на Сурвакарския фестивал, от духа на ритъма във всяко граовско хоро до гордостта от всяко постижение – всичко това ни обединява и откроява.

Днес честваме единството и приноса на всеки от вас към града, който обичаме не само като дом, а като част от сърцето ни. Във всяко споделено събитие, във всяка усмивка и ръка, протегната за помощ, се оглежда бляскава искра на нашата общност.

Днес, както винаги, нека се вдъхновим от този горд град и неговите хора. Нека продължаваме да го украсяваме с мечтите и целите си!

Перник, с теб и за теб!

Честит празник!

Людмил Веселинов

Областен управител на Област Перник