Старши комисар Милчо Милчов- директор на ОД МВР-Перник,  откри Единадесетия Републикански турнир по стрелба за служители на МВР „Кракра“ – Перник

Старши комисар Милчо Милчов- директор на ОД МВР-Перник, откри Единадесетия Републикански турнир по стрелба за служители на МВР „Кракра“ – Перник

Традиционният Републикански турнир по стрелба за служители на МВР „Кракра“ – Перник бе открит днес. Стартът беше даден на тържествена церемония в салона да областната дирекция от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов. На откриването присъстваха главният инструктор по стрелкова подготовка при МВР Емил Велев, Красимир Костадинов – директор на ТДНС – Перник, комисар Борис Борисов – директор РДПБЗН – Перник, участниците в турнира и служители от пернишката дирекция.

80 участници от 17 отбора ще мерят сили в надпреварата, която ще бъде в рамките на два дни. Стрелците ще покажат умения на стрелбището в Първо РУ – Перник. Представителните отбори са от следните подразделения:

– Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“

            –  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

            –  Академията на МВР

–  Дирекция “Комуникационни и информационни системи“ – МВР

– ОДМВР – Перник, София, Бургас, Пловдив, Благоевград, Враца, Пазарджик, Ловеч, Кюстендил, Плевен, Сливен

            –  Център за специализация и професионална подготовка – Варна

            –  Национална служба за охрана

  Главният инструктор по стрелкова подготовка в МВР Емил Велев поздрави участниците и им пожела точен мерник и много положителни емоции в надпреварата.

     Старши комисар Милчов приветства участниците и откри турнира. „Позволете ми, да ви приветствам с добре дошли на Единадесетия традиционен Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ Перник. За мен е чест, че ОДМВР – Перник е домакин за пореден път и се радвам, че проявата вече е традиционна.

            Искам да благодаря преди всичко на участниците, за тяхната инициатива, желание и воля, да покажат своите умения по стрелкова подготовка, която е част от нашето трудно ежедневие. С всяка изминала година броя на отборите се увеличава, което страшно много ме радва и показва само едно, че турнирът по стрелба „Кракра“ – Перник придобива все по-голяма популярност и е желана сцена за изява на служителите от Министерство на вътрешните работи.

Специални благодарности и към ръководството на МВР, за това, че избра Перник за домакин и всяка година съдейства за нормалното провеждане на турнира.

   Пожелавам на всички отбори успех и нека най-добрите да победят. На колегите от страната приятно изкарване  в Перник и много хубави спомени! Откривам Единадесетия турнир по стрелба „Кракра“ Перник“.

Награждаването ще бъде утре, 20 октомври от 14, 00 ч. в сградата на ОДМВР – Перник.