ММЦ-Перник се включи в обучение по програма на МОН

ММЦ-Перник се включи в обучение по програма на МОН

Екипът на Международен младежки център-Перник участва във второто присъствено обучение за членовете на Национална мрежа на младежките центрове – Стара Загора, Пловдив, Добрич, Враца, Перник, Габрово, Бургас и Монтана. Обучението беше част от програмата за повишаване на капацитета на младежки работници и образователни медиатори, разработена и организирана от МОН.

„Срещата с колеги и партньори беше емоционална и отново влязохме в кухнята на младежката работа – за да споделим добри практики и опит, да открием нови инструменти и знания за по-пълноценна и ефективна работа с младежи“- споделят от ММЦ-Перник.

В рамките на обучението участниците са били запознати с това как да развиват умения и компетенции за младежки изследвания и картографиране, как да работят с непривилегировани групи, в междукултурна среда, и какво означава приобщаване, достъпност и пълноценно общуване.

От ММЦ- Перник съобщават още, че ще се включат активно в събитията по повод Деня на Перник на 19 октомври 2023 г. със спортни игри и забавни предизвикателства. Те ще бъдат от 16.00 до 18 часа на пешеходната зона пред ММЦ в центъра на Перник.