Силвия Иванова кандидат за кмет на Радомир: Да кажем СТОП на бездействието в управлението на община Радомир!

Силвия Иванова кандидат за кмет на Радомир: Да кажем СТОП на бездействието в управлението на община Радомир!

Кандидатът за кмет на Радомир и водач на листата за кандидати за общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ адвокат Силвия Иванова, представи своята визия за развитието на община Радомир и кандидатите за общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“. Гости на събитието бяха: Румен Петков- председател на ПП „Алтернатива за  българско възраждане“, която е част от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“; Петър Първанов- зам.-председател на  ПП АБВ и член на коалиционния съвет на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ и водач на листата за общински съветници в община Перник и Ина Тодорова- кандидат за кмет на община Ковачевци от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ бивш зам.- кмет на Радомир и ВрИД кмет на града. Присъстваха и много членове, симпатизанти и съмишленици на „ЛЕВИЦАТА!“

 „ Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ е единствената лява политическа сила на местните избори в община  Радомир. Единственият ляв кандидат за кмет от общо шестимата кандидати за кметове, съм аз. Надявам се ляво мислещите избиратели да припознаят мен като свой представител и ще гласува заедно с листата за общински съветници с №28 на изборите на 29 октомври.

Изборите на 29 октомври са много важни за всички нас, защото са за местна власт. От тях зависи бъдещето на общината и на жителите й през следващите четири години. Свидетели сме на много проблеми, които управлението на ГЕРБ през последните 12 години не успя или не поиска да разреши. Те са на пръв поглед обикновени, но от тях зависи много качеството на живот на хората не само в Радомир, но и в селата на общината. Ще се опитам да ги изброя, но не ги подреждам по важност, защото за всеки човек, неговият проблем е най-важен. Ще започна с инфраструктурата, косенето на тревните площи в междублоковите пространства, нарастващата популация на бездомните кучета, некачественото водоснабдяване, жилищното строителство. За жалост, Радомир като втори по големина в нашата област е на светлинни години в развитието си като градска среда и възможности за реализация и развитие на младите хора, за да останат в родния си град. Време е да кажем СТОП на бездействието в управлението на община Радомир. Време е да осигурим приятна и уютна градска среда за радомирци. Затова коалиция левицата участва със своя листа за общински съветници в бъдещия местен законодателен орган на Радомир. Общинският съвет има решаващо значение за развитието на общината. Затова е важно в него да влязат знаещи, можещи и милеещи за града и общината хора“, заяви Силвия Иванова.

Тя представи 15-те кандидати за общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА“ на предстоящите местни избори. Силвия Иванова подчерта, че в листата влизат изцяло хора с принадлежност към родното си място, хора доказали се и с амбицията да служат на съгражданите си. В листата са включени студенти, педагози, юристи, бизнесмени, административни служители. „Радващото е, че в нашата листа има и млади хора, образовани, амбициозни, решени да направят нещо добро за своя любим Радомир. И след като представих нашата листа, ще кажа няколко думи да себе си. По образование съм юрист, а по професия-адвокат. От 2000 г съм адвокат до момента. Била съм юрист на Общинския съвет-Радомир в мандат 2005-2007 г и от 2007 до 2012 г. Била съм и юрист на МБАЛ“Р. Ангелова“-Перник. Защо приех да се кандидатирам за кмет на Радомир от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ при такава успешна практика? Защото в последните 10 години зачестиха случаите, в които представлявам радомирци срещу Община Радомир по искове, заведени от тях в съда. Става въпрос за: ухапване от кучета; падане през зимата, заради неопесъчаване; ремонти на коли заради дупки по пътя; заради паднали клони върху хора и автомобили и понесени имуществени и неимуществени вреди и други. Радомирци не заслужават да страдат от бездействието и безхаберието на общинската управа. Да, по-добре ми е да съм адвокат и да определям сама свободното си време и да преценявам дали да поемам определено дело или не. Знам, че  кметската работа е много отговорна и поглъща цялото ти време. Но знам също, че за да я вършиш успешно, трябва да си дисциплиниран, да имаш човечност и отговорност към хората в твоята община. Нещо, което, за жалост, аз не виждам в последните десетина години. Затова приех да се кандидатирам за кмет с вашата помощ, подкрепа и доверие, което гарантирам, че ще оправдая.

„Горд и щастлив съм от факта, че кандидатите за общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА“ в община Радомир са в такъв възрастов диапазон и се ангажират с коалицията. Не случайно това е листата със социалния ангажимент, това е листата с радомирски ангажимент. Безхаберието и безотговорността на властта се превърна в част от ежедневието. Радомир е дом, но тази обща отровена среда на некомпетентно управление в последните години го превръща в селище със затихващи функции“ каза Румен Петков. Според него 29-ти октомври може да се превърне в превратна точка в развитието на Радомир към просперитет, ако жителите дадат своя глас за кандидатите на „ЛЕВИЦАТА!“ в лицето на адвокат Силвия Иванова и листата за общински съветници.

Заместник председателят на ПП АБВ и член на координационния съвет на „ЛЕВИЦАТА“- Петър Първанов определи Силвия Иванова като смела и способна, а кандидатите за  общински съветници – като екип от професионалисти. „Това е листата, която гарантира необходимото отношение към всеки Заместник председателят на ПП АБВ и член на координационния съвет на „ЛЕВИЦАТА“- Петър Първанов определи Силвия Иванова като смела и способна, а кандидатите за  общински съветници като екип от професионалисти. „Това е листата, която гарантира необходимото отношение към всеки един радомирец, към всеки един проблем на общността. Този потенциал, който е нужен на радомирци е тук“  категоричен бе в изказването си  Петър Първанов и добави: “Смисълът на общинското управление е да работи за благото на общината.

Много емоционално беше изказването на Ина Тодорова. “Радомир заслужава много повече, Радомир може много повече. Това е една много богата община. Това е община с дълбоки корени и история. Радомирци трябва да са горди с това, което имат. Убедена съм, че с човек като Силвия и с отбора от съветници, който предлага, общината ще има много по-добро бъдеще. За Силвия ще кажа, че ми е много добър приятел. Но тя е и човек с много голямо сърце и с огромна амбиция да свърши нещо добро за града и за хората му. За Силвия има само една теза- Ние няма да чакаме, а ще го направим още сега, защото някой има нужда от него. Такъв човек е нужен на Радомир и на жителите на общината“, заяви Ина Тодорова.

В заключение Силвия Иванова отправи апел към присъстващите:“ Съдбата на община Радомир е в нашите ръце. Затова нека на 29 октомври всички да идем до изборните урни и да дадем своя глас за онзи, който сме преценили, че може да направи повече за Радомир и за населените места в общината. За  себе си ще кажа, че ще бъда тук, в Радомир, сред вас и след изборите, без значение какво ще се случи на тях. Ще бъда горда, ако получа вашето доверие и на 29 октомври гласувате с бюлетин №28 за кмет и общински съветници“.