Победа! Административен съд – Перник реши: Избори в четирите кметства в община Перник ще има!

Победа! Административен съд – Перник реши: Избори в четирите кметства в община Перник ще има!

Административният съд в Перник реши – възстановява четирите заличени от ЦИК кметства в града ни. Правдата все пак възтържествува и живущите в четирите големи жилищни района на областния град ще имат възможност да изберат своя кмет.

Това потвърди адвокат Боряна Методиева, която работи по обжалването на решението на ЦИК за заличаването на кметствата за местните избори.

Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване, каза още Методиева. Решението на ЦИК за заличаване на изборните райони, според Административния съд е нищожно.

Напомняме, че скандалът около четирите кметства в общината тръгна след проверка в ЦИК, която установи, че кандидати за кмет на Изток, Църква и Калкас са с нередовна регистрация за постоянно местоживеене. Впоследствие се оказа че трите кметства, плюс Бела вода не фигурират в списъците на НСИ и бяха заличени като изборни райони за кмет.

Сега гражданите ще бъдат спокойни поне за административното обслужване в кварталите на града, а след правилния избор, който ще направят на 29.10.2023 година, и за по доброто им развитие.