АПИ предупреждава: Важна новина за шофьорите без винетки

АПИ предупреждава: Важна новина за шофьорите без винетки

За избягване на риска от затруднения при покупката на винетки, Националното тол управление (НТУ) препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят предварително необходимата им е-винетка или маршрутна карта

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждават за възможни затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти в понеделник и вторник през нощта.

На 16 октомври и на 17 октомври, от 23:00 ч. до 24:00 ч. ще бъдат извършвани дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси.

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти. Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона.

За избягване на риска от затруднения при покупката, Националното тол управление (НТУ) препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят предварително необходимата им е-винетка или маршрутна карта.

НТУ се извинява на водачите за причиненото неудобство.

Заради актуализацията на електронната система за събиране на пътни такси,  проблем с купуването на електронни винетки и маршрутни карти имаше и на 31 юли.