Пленерът „Перник дух и колорит“ завърши с изложба в галерия „При кмета“

Пленерът „Перник дух и колорит“ завърши с изложба в галерия „При кмета“

Традиционният пленер „Перник дух и колорит“ бе официално закрит с изложба на произведенията на художниците в галерия „При кмета“. В тазгодишното 26-то издание взеха участие художници от България, Северна Македония и Черна гора, които в продължение на една седмица твориха сред природата. Пленерът се организира от Община Перник, Художествената галерия – Перник и местното представителство на СБХ. Гости на събитието бяха зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев и областният управител Людмил Веселинов, който взе участие в тазгодишното издание на пленера с две свои платна.

„Традиционният пленер, който проведохме за 26-и път не спря в годините на пандемията и няма да спре и занапред, защото обогатява фонда на нашата галерия и дава среща на прекрасни творци“, каза зам.-кметът Стефан Кръстев. Той връчи грамоти на всички участници и ги покани през 2024 г. отново да вземат участие в пернишкия пленер.

Областният управител Людмил Веселинов благодари на община Перник за запазването и развитието на пленера и поздрави творците за прекрасната им работа. Той пожела пленерът да продължи да се развива на нови локации и с все повече участници.