Библиотекари и малчугани от ДГ „Миньрче“ в Перник, честваха заедно рождения ден на Мечо Пух

Библиотекари и малчугани от ДГ „Миньрче“ в Перник, честваха заедно рождения ден на Мечо Пух

Библиотекари от Регионална библиотека „Св. Минков“ бяха специални гости на тържеството на група „Мечо Пух“ в ДГ „Миньорче“, ден преди отбелязването на рождения ден на любимия детски герой, който е патрон на групата. На 14 октомври 1926г. излиза първата книга за говорещото плюшено мече и неговите приятели и само за два месеца от нея са продадени повече от един милион екземпляра. Милиони деца по света, а и техните родители, са се заливали от смях, четейки непохватните приключения на мечето Пух, който междувременно стана на 97.

 Библиотекарите разказаха интересни факти за живота на автора – писателя Алън Милн, за това как се ражда неговия литературен герой, къде точно се намира мястото на приключенията на Мечо Пух и неговите приятели и как и до днес децата по света продължават да играят неговите забавните игри. След това прочетоха една от историите на мечето от любимата книжка.

 Детските учителки на групата бяха подготвили много забавни игри, свързани с познаването на приятелите на Мечо Пух и неговите истории, а за точните отговори имаше подсигурени малки награди.  Честването на рождения ден продължи с много песни и спортни състезания на двора, а медалите и наградите раздаваше малчуган, преоблечен като любимия герой. За рождения ден, естествено, имаше и почерпка.

 Децата и библиотекарите си обещаха още много интересни съвместни срещи.