СГС постанови, че няма доказателства, че пернишкият прокурор Бисер Михайлов е нанесъл бой на съпругата си

СГС постанови, че няма доказателства, че пернишкият прокурор Бисер Михайлов е нанесъл бой на съпругата си

Софийски градски съд освободи без мярка за неотклонение пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Според съда, няма достатъчно доказателства, че той е автор на престъплението и не следва да се взема мярка за неотклонение. Обвиняемият следва да бъде освободен от ареста незабавно, ако не подлежи на друго задържане, се посочва в решението на съда.

Taзи сутрин съпругата на Михайлов, който беше арестуван за побой над нея, отрече да е жертва на домашно насилие.  Биляна Михайлова, която в момента се намира в пернишката болница, твърди, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал. Според нея, по време на разправията е паднала и не помни точно какво се е случило. „Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство“, твърди тя.

В петък се очакваше Софийската градска прокуратура да обвини Михайлов в нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Както и да поиска от главния прокурор да внесе във ВСС предложение за отстраняването на Бисер Михайлов от прокурорския му пост.

„Пострадалата заявява, че първоначално атмосферата е била спокойна, докато в един момент не са влезели в словесния конфликт, а след това очевидно са преминали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода – това предстои да бъде установено. Дъщерята е подал сигнала на 112 след като е видяла, че майката лежи на пода. Жертвата казва, че ѝ се губят моменти и не знае дали сама е паднала“, каза в петък Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Синът на семейството – Васил Михайлов е подсъдим по няколко случая за побои. След избухването на скандалите с него, баща му – Бисер Михайлов, подаде оставка като зам. -окръжен прокурор на Перник и остана редови прокурор в Окръжна прокуратура Перник